<
facebook youtube instagram
06 30 524 4951
nyelvválasztó nyelvválasztó
0
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosárban.

Beautyrobic, Beautycore és Beautysense összehasonlítása

Sokan kérdezik, hogy mi a különbség a 3 edzésformánk, a Beautyrobic, a Beautycore és a Beautsense– között. Ezért úgy döntöttem, hogy egy részletes posztban foglalom össze, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt!
Mind a három edzésforma a tökéletes, egészséges és nőies idomokat hivatott kialakítani és megőrizni, hiszen speciálisan a nőknek lett összeállítva. 
Ami tévhit szokott lenni a videót nézve, hogy lehet, hogy nőies, de nem kemény. Nos ez az, amin a leginkább meglepődnek, amikor kipróbálják, ugyanis egy kifejezetten intenzív interval edzésről van szó, ahol a váltakozó intenzitással extra hatékony zsírégetést érünk el.


De nézzük az edzések bemutatását:


BEAUTYROBIC:
Mint az köztudott a Beautyrobic egy kifejezetten nők számára megalkotott dinamikus mozgásforma, mely ötvözi az aerobic és a tánc elemeit, kialakítva ezzel egy rendkívül nőies, szexi és hatékony alakformáló edzést. Az órák során használt speciális olaj - kizárólag a Beauty-edzésekhez kifejlesztett -, a fűtött terem és az óra gyakorlatanyaga direkt módon célozzák a nők kritikus területeit, de mindemellett az óra önbizalmat és magabiztosságot is ad, így segítve kibontakoztatni a nőkben rejlő nőiességet, szexisséget. (Erről jelenleg pszichológiai tudományos kutatás is folyik) Az edzés további jótékony hatásai között szerepel, hogy a gyakorlatok fejlesztik a koordinációs képességet valamint a testtudatot egyaránt. Az órákon hatékonyan fejleszthetők a mélyebben elhelyezkedő, nehezen erősíthető, törzs stabilitásáért felelős izmok, javítható a testtartás, és könnyebben kialakítható a kiegyensúlyozott izomrendszer létrehozása. A gyakorlatok révén egy szimmetrikus, igényesen kidolgozott izombalance érhető el, amelynek megléte nélkülözhetetlen a helytelen testtartás okozta mozgásszervi panaszok kialakulásának megelőzése érdekében. Mindemellett a Beautyrobic – de a Beautycore és a Beautysense egyaránt - nagy hangsúlyt fektet az ízületek védelmére, hiszen az edzések nem tartalmaznak olyan gyakorlatokat amelyek ugrálást igényelnének. Épp a prevenció fontossága miatt van az, hogy gyógytornász felügyel nálunk minden mozdulatot minden edzésformánknál.


BEAUTYCORE:
A Beautyrobiccal szemben a Beautycore egy lassabb tempójú zenére történő, szintén egyedülálló speciális mozgásforma, mely ötvözi a Beautyrobicról már ismert hangulatot valamint a nőies mozdulatokat a helyes tartásért illetve a törzs stabilitásáért felelős core-izmok célzott erősítésével. Még a Beautyrobic dinamikus és rendkívül dögös, addig a Beautycore sokkal kifinomultabb és kecsesebb a mozgásanyagában, „balerinás” mozdulatokkal tűzdelve. Különösen ajánlott ülő vagy statikusabb helyzetben dolgozó egyének számára, de preventív jelleggel is érdemes végezni az edzést, hiszen számos mozgásszervi betegség kialakulása megelőzhető vele. Sokan ez alapján egyből azt feltételezik, hogy biztosan könnyebb, de ez egyáltalán nem igaz. A lassabb tempó miatt erőteljesen igénybe veszi a mélyizmokat és rendkívül szépen formálja a testet, emellett kifejezetten azokat az izomcsoportokat veszi célba, melyek nélkülözhetetlenek a helyes testtartás -, valamint a fájdalommentes, erős, fitt és nőies test kialakításához. A megfelelő törzsizomfűző kialakítása mellett az óra rendszeres látogatása mellett javul a testtartás, formálódik a comb, fenék és a has területe, valamint erősödik a hát és a karok izomzata egyaránt, de fejlődik a koordinációs képesség, az egyensúlyérzék és a stabilitás is. Az órákon végzett gyakorlatok helyes kivitelezése által nagymértékben csökkenthető a későbbi sportsérülések kialakulásának lehetősége, illetve más testmozgás/edzés hatékonyságát is elősegíti/növeli. A Beautycore (mint az összes Beauty-edzés) órák elmaradhatatlan része a speciális olaj használata, a meleg terem valamint nőiesség fejlesztése, a kecsesség és a nőies mozdulatok hangsúlyozása.
Mind a Beautyrobic és mind a Beutycore órák – hol több, hol kevesebb- nyújtással zárulnak, hiszen ahhoz, hogy egy erős és szimmetrikus női testet lehessen kialakítani nélkülözhetetlen a megfelelően alapos nyújtás végzése. Ezen felbuzdulva született meg a Beautysense.


BEAUTYSENSE:
Beautysense órákon a nőiesség hangsúlyozása mellett a megfelelő mennyiségű és minőségű nyújtás kerül előtérbe. Ennek megfelelően az órákon óvatos, lassú tempójú gyakorlatokat kell végezni, mely során az adott nyújtó pozíciót meghatározott ideig kell tartani annak érdekében, hogy elérhetővé váljon a szimmetrikus, hajlékony, laza izomzat, a sporttechnika javítása, sérülések kialakulásának csökkentése. Mindezek mellett a lassú tempóban végzett gyakorlat kivitelezéssel segíthető elő a testi, lelki és szellemi ellazulás, amely a mai stresszes világban szinte nélkülözhetetlen. A gyakorlatok átvezetése rendkívül érzéki és különleges, amire a meleg és a diffuzorban párologtatott természetes illóolaj keverék még rásegít. Tehát a Beautysense órák segítik az ellazulást, mellyel szorosan összefügg a megfelelő légzéstechnika elsajátítása is. Az óra végén egy relaxációval zárunk, melyet egy pszichológusnő állított össze és melynek célja nőiességünk előhozása, fenntartása és fejlesztése. A Beautysense hozzájárul ahhoz, hogy a testtel könnyebben lehessen összhangba kerülni, odafigyelni annak jelzéseire, hogy megérezhető legyen a saját test, melyre manapság egyre kevesebben képesek. A gyakorlatoknak köszönhetően bővülni fog a mozgásspektrum, illetve javul a test kifejezőképessége a testbeszéd.
Tehát a három mozgásforma egymást kiegészítve ad egy olyan komplex mozgásprogramot, melyre a világon csak igen kevés edzésforma képes. Egyben erősít, formál, különböző típusú mozgásszervi problémát megelőz, de mindemellett nyújt, lazít, relaxációt segít, és ezzel együtt a legfontosabb, hogy önbizalmat, magabiztosságot és pozitív kisugárzást ad.