JÁTSZMÁK, manipulációk, avagy taktikázás a párkapcsolatban

Következő alkalom: 2020.01.11. szombat, 14.30-17:30

Hogy történhet ez már megint? Miért velem törtenik ez mindig? Azt hittem most más lesz, de…

JÁTSZMÁK, manipulációk, avagy taktikázás a párkapcsolatban.

Előfordult már veled, hogy olyan konfliktusok közepette találtad magad a társas kapcsolataidban, amelyek újra és újra megismétlődtek? Volt már olyan érzésed, hogy mindent megtettél és mégis ismételten olyan helyzet állt elő, amikor mindketten rossz érzéssel és fájdalommal távoztatok? Eszedbe jutott-e az, hogy ez a fajta dolog már megtörtént veled azelőtt annyiszor, csak egy másik szereplővel? Vagy talán minden nap megtörténik a jelenlegi kapcsolatodban?

Ugye milyen ismerős a helyzet? Ha ilyen szituációnak az elszenvedője voltál, nagy valószínűséggel egy játszmának a szereplője voltál. A játszmák azok a bizonyos kudarcos ismétlődő események, amikre a körülöttünk levők, úgy szoktak reagálni, hogy “ De hülye voltál már megint” vagy “Ó, te szegény”. Eric Berne, akinek a nevéhez hozzáfűződik a játszma fogalom, fölfedezte, hogy ilyenkor a “szegény áldozat” is aktívan közreműködik a folyamat előremenetelében.

Miért mondjuk azt, hogy ez egy játszma, mi történik ilyenkor a felek között? Hogyan lépnek be a játszmába a felek, hogyan indul el a folyamat? És mitől más a játszma, mint a konfliktus?

Valóban szükségszerű velejárója a játszma, a taktikázás, a manipuláció a társas kapcsolatainknak?  Miért nem tudjuk nyíltan kifejezni a szükségleteinket, mi az, amit szeretnénk elkerülni és mi az, amit szeretnénk megmutatni? Mik azok a ki nem mondott szükségletek, amik játszmákhoz vezetnek?

Ha azt gondolod, hogy neked nincs szerencséd, hogy a környezeted folyton belekényszerít a játszmáiba, jobb, ha tudod: a játszma is egy olyan „játék”, amihez legalább két ember kell! De hogyan választ az illető partnert magának a játszma folyamatban? Es miért éri meg a látszólag “szegény áldozatnak” benne maradni egy ilyen kapcsolatban? Mit nyerhetnek, illetve mit veszíthetnek a felek ilyenkor, használ vagy inkább árt a játszma? Illetve vannak-e olyan élethelyzetek, amikor szükségszerű játszmázni? Es nem utolsó sorban, hogyan lehet kilépni a játszma folyamatból? A workshop során egy rövid elméleti bevezetés után gyakorlati feladatok segítségével fogjuk körül járni a játszmák világát és főleg azt, hogyan lehet kezelni a konfliktusainkat játszmák nelkül. A végén pedig egy közös meditációra fog sor kerülni.

Helyszín

Beautyrobic Központ

A workshop ára

9.990 Ft, Beautyrobic kártyával rendelkezőknek 4.990 Ft.

}

Következő időpont

2020.01.11. szombat, 14.30-17:30

Jelentkezési szándékot előre utalással vagy készpénzben való fizetéssel erősíted meg, a workshop létszáma maximalizált és fizetési sorrendben fogadjuk a jelentkezéseket. Befizetés után pénzt nem áll módunkban visszafizetni, a megváltott hely azonban átruházható.

A workshopra előjelentkezés szükséges az [email protected] e-mail címen vagy a Kapcsolat oldalon!

0
    0
    Kosár
    A kosarad üres! :( Vissza a webshopba