Interjú - Dominique Roberts

Amennyire képes egy jó smink kiemelni valaki szépségét, annyira képes elrontani is, ha nem megfelelően sminkelünk!
Mindenképp szerettem volna valaki olyat felkérni, aki tényleg nagyon profi a szakmájában! Egy nagyon kedves barátom
ajánlotta Dominiquet, aki a sminkszakma elismert művésze, Magyarországon, magyarként az első Európa bajnok sminkes.

Az OMC nemzetközi szervezet által 2016-ban megrendezett Európa bajnokság első helyezettje Brydal Make Up / Esküvői Smink kategóriában. 2017-ben pedig a szintén a szervezet által megrendezett világbajnokság ezüstérmes helyezettje.

Ami a jövőbeli célokat illeti, a világbajnoki cím megszerzését és egy saját brand megvalósítását tűzte ki karrierje következő mérföldkövének, utóbbiakon felül pedig legnagyobb terve, hogy utazhasson a világban és átadhassa tudását azoknak, akiket a sminkelés érdekel.

Sminkiskolájában nem csak sminkeseknek, hanem magánembereknek is tart foglalkozásokat. A tanulók összetétele teljesen változó mind korosztály, mind társadalmi szerep tekintetében. Személyre szabott foglalkozásain az üzletasszonyoktól a született feleségekig, fiatal lányoktól az érett korosztályig sok mindenkit oktat. Egy igaz művész, akin látszik, hogy a szakmája a szenvedélye. Élvezet volt vele az interjú.

Szerinted mi az első lépés, ha valaki elhatározza, hogy növelni szeretné a vonzerejét?

Mindenképpen azzal kezdeném, hogy elbeszélgetnék vele.

Nagyon fontos a másik megismerése ahhoz, hogy tanácsot tudjak adni neki abban, hogy szerintem mi az, amiben változtatnia kellene, hogy vonzóbb legyen. Ez lehet például az öltözködése, a megjelenése vagy akár a viselkedési forma is. Hangsúlyozom, hogy ezeket a tanácsokat az én saját véleményem alapján tudnám csak adni, mindenkinek mást jelent a vonzóság.

A smink mennyire lehet része a vonzerőnek?

Az első találkozás tekintetében nagyon fontos, mert a smink egyfajta karaktert ad a viselőjének, ami pedig pozitív, vagy akár negatív irányba is befolyásolhatja az első benyomást. Meg kell határozni, hogy mit szeretnénk elérni. Lehet valaki vonzó az üzleti életben vagy a hálószobában vagy akár egy színpadon. Ezek különböző alkalmak, tehát különböző karakterek valósulnak meg az egyes szerepekben. Ezért ajánlok más és
más sminket a célunknak megfelelően.

Vegyünk például egy színésznőt a mozi vásznon, akinek más-más make up kell attól függően, hogy milyen karaktert formál meg: például rokonszenvest vagy éppen ellenkezőleg, egy ellenszenves karaktert.

A smink egyfajta kelléke a vonzerőnek, de egy jól elkészített smink még nem jelenti azt, hogy vonzóvá teszi a viselőjét. Fontos, hogy az adott karakternek az elkészített smink jól is álljon.

Minden nőnek meg kellene tanulnia magát jól sminkelni, hogy önmagából a legelőnyösebb oldalát tudja kihozni. Az, hogy ez például egy natúr smink, vagy alkalmi teljesen mindegy, a lényeg az, hogy a viselője jól érezze magát a bőrében, ezáltal el tudja magát adni.

A sminkelési technikákat az interneten vagy magazinokon keresztül szerinted meg tudják a nők tanulni?

Azt gondolom, hogy aki professzionális szinten szeretné megtanulni önmagát sminkelni, a legjobb, ha utána néz, milyen iskolák, szakemberek vannak, akik ezzel foglalkoznak és bizonyítottan jók a szakmájukban, a tanításuk pedig eredményes. A sminkoktatás is egyfajta mesterség. Jómagam nem csak sminkeseket, hanem hétköznapi embereket is tanítok sminkelni. Ők mindenféle korosztály, típus képviselői.

Mi az első lépés, amit figyelembe veszel, amikor elkezded őket oktatni?

Az első és legfontosabb, az arc anatómiája. Konkrétan megmondom az illető hölgynek, hogy az adottságainak megfelelően mit hová kell rakni és miért. Ezen felül pedig elengedhetetlen, hogy megismerjem a nő személyiségét, stílusát, lelki világát, majd ennek megfelelően alakítjuk ki közösen, a neki való sminket.

Gyakori, hogy egy nő rosszul sminkel?

Sajnos az emberek sokszor össze-vissza használnak mindent. De ennek az az oka, hogy nem értenek hozzá, mert nem tanulták meg, hogy nekik mi áll jól. Hiába szeretne valaki egy különleges tusvonalat feltenni, lehet, hogy azt kell, hogy mondjam, hogy ne használja, mert nem fog neki előnyösen állni. Meg kell, hogy ismerje a saját arcberendezését, hogy mit miért és hová kell rakni. Tudnia kell az arányokat és mennyiségeket. A másik véglet az a hiba, ha egy nő egyáltalán nem sminkeli magát.

Szerinted a szemöldök mennyire meghatározó egy arcon?

A szemöldök az egyik legmeghatározóbb, a legerősebben képes az arcunkat karakterizálni. Amikor egymással beszélünk, általában egymás szemébe nézünk, így egyáltalán nem mindegy, milyen a szemöldökforma, mert az kelthet kellemes vagy taszító benyomást, adhat ellenszenvet vagy rokonszenvet kiváltó hatást az arcnak. A hajunk után ez a „legszőrösebb” rész a fejünkön, amit nyilván lehet formálni, ám nagyon
meghatározó.

A szemöldök színe egyrészt a bőrszínhez, másrészt a hajszínhez igazodik. Lehet eltérő, de az átlagember esetében inkább a természetesség érzetének keltésére kell törekedni.

Vannak-e szigorúan betartandó sminkszabályok? Például, hogy ha a száj sminkelése erős, akkor a szem legyen kevésbé hangsúlyos és fordítva?

A mai világban már nem annyira szigorú ez a dolog, vannak erősebb és visszafogottabb sminkek, a lényeg, hogy az illető tudja viselni. Azt, hogy ki hordhat erősebb sminket, azt sem feltétlenül a korhoz kötném, hanem ahhoz, hogy aki hordja, annak álljon jól. 30 éves kor fölött elkezdenek változni a nők; valakinek az erősebb, hangsúlyosabb sminkek állnak jól bizonyos korszakig, majd megváltozik. Lehet, hogy aki eddig egy
natúr alapsminket használt, bizonyos kor után egy intenzívebb sminkkel is jól érzi magát a bőrében.

Mi a véleményed a rúzsról?

Vonzerő tekintetében két dologgal lehet remekül játszani: a szemmel és a szájjal. Lehet valaki egy intenzív rúzzsal ridegséget keltő, ugyanakkor egy szimpla szájfénnyel pedig rettentően szexi.

A sminkben is vannak trendek. Össze lehet hangolni a divatot a saját stílussal?

Aki ért hozzá és megtanulta, az az adott divatot képes a saját stílusának megfelelően önmagához illeszteni. Nézzünk például egy komoly üzletasszony karaktert, aki több céget vezet.

Nyilván nagyon fontos neki a megjelenés, a határozott és decens öltözék, ami a sminkjén is visszatükröződik. Ő határozott színeket használ, jól kidolgozva.

Illetve nézzünk egy cuki háziasszony karaktert két szép gyerekkel. Egyetemet végzett, otthon dolgozik, és a ház körül tevékenykedik. Egy olyan visszafogott nő életét éli, aki néha eljár a barátnőivel kávézni vagy a férje elviszi vacsorázni. Ő egy visszafogott, diszkrét, ugyanúgy kidolgozott, de kevésbé karakteres, inkább amolyan üdvöske benyomását keltő sminkkel fog megjelenni.

A jó megjelenés titka az összhangban rejlik, tehát az öltözködés, a frizura a smink mind-mind a harmónia érzését kell, hogy keltsék a nőben és azokban, akik ránéznek. Ennek az egységnek az elsajátítása azt gondolom, hogy már egész kicsi korban elkezdődik.

Nagyon fontos, hogy gyermekkorból mit hozunk, kicsiként milyen impulzusok érnek minket. Én például már egészen óvodás koromban azt láttam, hogy édesanyám mindig tip-top volt, illetve mi is szépen öltöztetve jártunk. Ehhez mérve néztem azt, hogy más gyerekeket hogyan öltöztetnek, más anyukája mennyire csinosan van felöltözve vagy mennyire nem.

Nekem ez egyfajta útmutató volt, ennek mentén nőttem fel. Fiatalon természetesen nagyon sok impulzus éri az embert az óvodán túlmenően az iskolában is. Az életünk során különböző életutakat járunk be – én is voltam rocker, eminens, stb. –, melyekben különböző életstílusok jellemzik az embert.

Kellő akarattal, ha az illető egy picit utánanéz és időt fordít rá, akkor a stílus természetesen tanulható is.

Mi a titka azoknak a nemzeteknek, ahol az látod, hogy az emberek stílus tekintetében – például a franciák – sokkal inkább egyben vannak más népekhez képest?

Azt gondolom, hogy ennek a gazdasági és történelmi tényezők is befolyásolói. Ha csak a franciákat nézzük, elég azt megállapítanunk, hogy a divat többé-kevésbé Párizsból indult és a század folyamán számos divatház nőtte ki magát híressé. Rengeteg nívós és öreg divatmárka van, akik a kezdetektől meghatározói a mai divatnak, s mindez természetesen beleivódott az emberekbe is. Európában természetesen egyéb országot is említhetnék, ahol saját utazásaim során is tapasztaltam, hogy nagyon meghatározó az emberek stílusa. Például Olaszország, Spanyolország, Németország, Ausztria, Svájc azok az országok, ahol az emberek nagyon odafigyelnek a megjelenésükre.

A tengerentúlon is vannak meghatározó részek, de a stílus itt térségenként változik, például említhetjük a pörgős New Yorkot vagy a szabadabb Los Angeles-t és a bulis Miamit. A divat ezeken a helyeken is körfogásban van, vannak visszatérő dolgok színekben, formák tekintetében.

Mit tanácsolnál annak, aki szeretne jobban sminkelni?

Aki a sminkeléssel foglalkozni szeretne, annak mindenképpen tanulnia kell, hiszen ez nem egy velünk született dolog.

Ezt nem lehet online megtanulni, ez nem egy olyan dolog, amit különböző video megosztó portálokon látható kisfilmekből el lehet sajátítani. Muszáj, hogy szakember tanítson személyre szabottan, különösen, mert ennek az egésznek van egy gyakorlati része, amihez elengedhetetlen egy hozzáértő jelenléte.

Ő adott esetben kiveszi az ember kezéből a rossz mozdulatot, illetve ugyanígy a jó mozdulatokat hozza elő. Ez egy hosszú távú befektetés, de megéri, mert egy életre szóló tudást ad és a leghasznosabb dolog önmagunkba fektetni.

A Beautyrobic Home Pro előfizetéssel olyan speciális, nőkre szabott komplex programokhoz férsz hozzá, amelyek a nőiességedet, önbizalmadat és a vonzerődet egyaránt fejlesztik, mert a LORA rendszer mind az 5 szintjére fantasztikusan hatnak!

Beautyrobic Home Pro

havi előfizetés

WOW1000

1.000 Ft értékű kuponkód

Írd be a kuponkódot a megrendelésednél és 1.000 Ft kedvezményt kapsz!

Beautyrobic Home Pro

féléves előfizetés

WOW2000

2.000 Ft értékű kuponkód

Írd be a kuponkódot a megrendelésednél és 2.000 Ft kedvezményt kapsz!

Beautyrobic Home Pro

egy éves előfizetés

WOW5000

5.000 Ft értékű kuponkód

Írd be a kuponkódot a megrendelésednél és 5.000 Ft kedvezményt kapsz!

0
    0
    Kosár
    A kosarad üres! :( Vissza a webshopba