Interjú - Luigino Bottega

Az olasz származású Luigino az egyik legérdekesebb és legkreatívabb ember, akivel valaha találkoztam! Ráadásul mindez olyan mennyiségű pozitív energiával párosul, hogy a közelében nem lehet boldogtalannak lenni! Marketing tanácsadó, akinek több sikeres vállalkozása is van, és imádja az életét! Ha úgy érzem az életemben, hogy elakadtam, tőle mindig olyan tanácsokat kapok, ami képes továbblendíteni. Egy igazi inspiráló személyiség, aki köszönés helyett is csak annyit mond az embereknek, hogy „Boldogság!”

Szerintem mindenkit foglalkoztat a kérdés: mi az élet értelme?

A megoldás annyira egyszerű és magától értetődő, mint Kolumbusz tojása. A módszer, amellyel megtalálhatod az értelmét a saját életednek két egyszerű lépésből áll.

Az első lépés: tedd fel magadnak a kérdést: Milyen világban, milyen valóságban szeretnék élni?

Például: egy olyan világban, amelyben nincsenek háborúk? Vagy egy olyanban, amelyben könnyű élni, az emberek szeretik egymást, stb.? Szánj rá egy kis időt, próbáld meg fejben megformálni és képzeld el magad köré ezt a világot.

Majd, miután megszületett ez a tiszta elképzelésed, kérdezd meg önmagadtól, hogy mostantól mit tudsz tenni azért, hogy ezt a célt megvalósítsd? Milyen energiákat tudsz beletenni és hogyan lennél képes a saját életedet úgy működtetni, hogy ezt a célt elérd? Ha elkezdesz mindennap energiát fektetni abba, hogy ezt a világot megteremtsd, hasznosabbnak fogod magad érezni, amitől napról napra jobban leszel. Mégpedig azért, mert tudatában leszel annak, hogy lépésről lépésre teszel valamit az általad elképzelt boldog világ megteremtéséért.

Hogyan őrizhetjük meg a boldogság állapotát?

Ez egy folyamatos munka önmagunkkal; nem olyasmi, hogy egy nap így ébredsz, majd utána semmilyen más teendőd nincs vele. Sokkal több időt kell belefektetni és több időt kell az életed boldogabb oldalán eltöltened!

Az első és legfontosabb dolog az érzelmi intelligenciához kapcsolódik: meg kell értened önmagadat! Meg kell értened, hogy a gondolataid és az érzelmeid hogyan működnek és ezeket tudatosítanod kell magadban.

Amikor észreveszed, hogy elkezdtél az érzelmeid negatív tartománya felé mozdulni, meg kell, hogy állj és törekedned kell arra, hogy apró kis trükköket alkalmazva visszabillenj a másik oldalra.

Miféle trükkök lehetnek ezek?

Mondjuk, ha azt veszed észre, hogy a belső hangod elkezd negatív irányba terelni téged, az agyadnak törekednie kell ezeknek a rossz gondolatoknak a megfékezésére, amiket aztán pozitív gondolatokkal kell helyettesítenie. Ilyenkor muszáj megállnod egy kicsit, adj magadnak ténylegesen egy percet és tegyél egy kis sétát.

Hallgathatsz számodra kellemes zenét is – én magam folyamatosan valamilyen zenét hallgatok. A zene gerjeszt benned egy olyan ritmust, ami által képes leszel megakadályozni, hogy a negatívumok befolyása alá kerülj. Persze, rengeteg olyan élethelyzet van, ami energiát vesz el tőled (például egy negatív kisugárzású ember jelenléte a közeledben). Ezeket a helyzeteket amennyire csak lehetséges, kerülnöd kell!

Az ember hogyan kerülhet egyensúlyba önmagával?

Az egyensúly tulajdonképpen a tudatosság következménye.

És hogyan lehet a tudatosságot fejleszteni?

Számomra a tudatosság kevésbé a saját egommal van összefüggésben, sokkal inkább a „mindennel”: vagyis, hogy mennyire vagy tudatos önmagad és a környezeted közötti viszonnyal kapcsolatban. A tudatosság azt jelenti, hogy összhangba tudjon kerülni a tested, az elméd, illetve te és a környezeteddel való kapcsolatod. A tudatosság arról szól, hogy meg kell találnod az önmagad és környezeted közötti helyes kapcsolatot. Persze, ez nem azt jelenti, hogy mindenkit szeretned kellene.

Nem arról van szó, hogy jó vagy rossz emberekkel vagy-e körülvéve. Sokkal inkább arról, hogy te hogyan viszonyulsz másokhoz.

Mondok egy példát: van egy olyan személy a közeledben, akiről úgy érzed, energiát szív el tőled. Tudomásul veszed és megérted a másik helyzetét, majd ennek megfelelően igazítod a vele való kapcsolatodat. A vele való kapcsolat pedig azt jelenti, hogy a megfelelő cselekvési módot alkalmazod, jelen esetben például azt, hogy igyekszel minél távolabb kerülni ettől az embertől.

Hogyan lehetünk jobbak?

Tudatosítani, és megtenni mindazt, amit megtehetsz azáltal, hogy megvalósítod önmagad az általam javasolt technikákkal, melyeket az élet lényegének megtalálásához mondtam. Tégy lépéseket ebbe az irányba, tedd meg azt, amit meg tudsz tenni azért, hogy jobb legyen!

Azonban, ha nem cselekszel, halogatsz, vagy nem akarod a felelősséget vállalni, később valószínűleg problémáid lesznek a karmáddal.

Szerinted fontos az, hogy másokat inspiráljunk?

Valamennyien szorosan összekapcsolódunk egymással. Mindannyian. Valójában az élet egyedi formái vagyunk, és amit teszel az befolyással lesz másokra. Ha birtokában vagy olyan tudásnak, ami befolyással bírhat a többi emberre, és képes átvezetni őket a negatív oldalról pozitív irányba, az befolyással lesz a saját világodra és azt veszed majd észre, hogy léptél egyet az életed végtelen idővonalán.

Számodra mit jelent a vonzerő?

Mindig azokat az embereket vonzod magad köré, akinek energiára van szüksége tőled. Tágabb értelemben azon emberek irányából fogsz vonzalmat érezni, akiktől úgy érzed, örömöt kaphatsz. Például egy vidám ember sokkal vonzóbb, mint egy komor és az ő energiáit a javadra is fordíthatod.

Fejleszthető ez valahogyan?

Neurológusok által bizonyított tény, hogy szoros összefüggés van az edukáltság és aközött, hogy valaki mennyire nyitott. A magasan képzett emberek jóval nagyobb hajlandóságot mutatnak a számukra ismeretlen információk több nézőpontból való megfontolására: vajon igaz-e vagy sem. Valami hasonló dolog megy végbe az izmokban is folyamatos edzés mellett. Egy idő után észreveszed, hogy sokkal többet és másféle gyakorlatokat is meg bírsz csinálni, sokkal „izom-tudatosabbá” válsz. A magasabban képzett emberek agya jóval élénkebb és több információt tud feldolgozni.

Ha mosolyogsz és boldognak látnak, az érződik a megjelenéseden is, és ez másokat is vonzani fog. Pozitív hozzáállással és empátiával egy nyitott és megbízható személyiségnek fognak látni, ez pedig jó kezdőpont lehet ahhoz, hogy megnyisd a csatornát a másik személy irányába, és kapcsolatot alakíthass ki vele. Ettől a pillanattól kezdve pedig a másik sokkal nyitottabb lesz a mondandód befogadására. Így működik az agyunk.

Az embereknek van egy paradigma a fejében, egy „térkép a világról”. Életünk során bizonyos nézetekkel növünk fel, amiket az oktatás, a család, társadalom stb. alakít ki bennünk. Ha az illető meggyőződése szerint valami rossz, akkor csakis azokat az információkat fogja befogadni, amelyek ezt megerősítik. Tehát egyáltalán nem nyitott arra, hogy a dolog ellenkező oldalát is megvizsgálja. Az agy nem hajlandó kooperálni mindaddig, amíg olyan információ érkezik, ami ellentétes azzal, mint ami a „világról alkotott térképén” található.

Ezért olyan fontos, hogy megnyisd a csatornát azáltal, hogy hangsúlyozod a megértésedet az adott témában.

Az emberek szeretik, ha éreztetik velük: „ugyanolyanok vagyunk”, valószínűleg azért, mert szociálisan dolgozik bennünk a közösségi ösztön, a „falkaszellem”, hogy így sokkal hatékonyabbak, sokkal erősebbek vagyunk. Egyedül fel tudok építeni egy házat, együtt képesek vagyunk eljutni a Holdra.

A Beautyrobic Home Pro előfizetéssel olyan speciális, nőkre szabott komplex programokhoz férsz hozzá, amelyek a nőiességedet, önbizalmadat és a vonzerődet egyaránt fejlesztik, mert a LORA rendszer mind az 5 szintjére fantasztikusan hatnak!

Beautyrobic Home Pro

havi előfizetés

WOW1000

1.000 Ft értékű kuponkód

Írd be a kuponkódot a megrendelésednél és 1.000 Ft kedvezményt kapsz!

Beautyrobic Home Pro

féléves előfizetés

WOW2000

2.000 Ft értékű kuponkód

Írd be a kuponkódot a megrendelésednél és 2.000 Ft kedvezményt kapsz!

Beautyrobic Home Pro

egy éves előfizetés

WOW5000

5.000 Ft értékű kuponkód

Írd be a kuponkódot a megrendelésednél és 5.000 Ft kedvezményt kapsz!

0
    0
    Kosár
    A kosarad üres! :( Vissza a webshopba