Interjú - Pósa Tamás

Ha hajformázásról van szó, ki mást kérhettem volna fel, mint kedvenc fodrászomat, Pósa Tamást, akivel úgy hozott össze a sors, hogy sikerült az egyik fodrásznak annyira kiszőkíteni a hajam, hogy konkrétan lila lett! (Akinek volt már nagyon szőke haja és elrontották, az most átérzi, hogy milyen kellemetlen tud lenni ez, főleg, hogy tévés interjúm volt másnap.) Egy kedves barátom tanácsára, aki azt mondta, csakis Tomit ajánlja, felhívtam őt és egy igazán profi szakembert ismerhettem meg a személyében! Szívből ajánlom sorait, mert sokat tanulhatsz tőle!

„Ebben a gyönyörű szakmában 2006 óta tevékenykedem. Szerencsés vagyok, hogy a legjobb mesterektől tanulhattam. Már tanuló éveim elejétől csábított a versenyek világa. Örömmel tölt el, mikor a páston dolgozom, de az is, ha kívülről figyelhetem. Büszke vagyok a hazai és nemzetközi eredményeimre: az elmúlt években számos első helyezést, Év Fodrásza díjazást értem el.

Legutóbbi az MFKKE23 Év Fodrásza Naturális hajvágás I. Hely (Magyar Fodrász Kozmetikus Közhasznú Egyesület). A versenyzés rengeteget ad mind emberileg, mind szakmailag egyaránt és nem utolsó sorban kiegészíti, illetve erősíti is a szalonbéli munkát. Fontosnak tartom, hogy a megszerzett tudásomat tovább adhassam. Igyekszem mindig a maximumot adni, ezért a folyamatos képzést elengedhetetlennek tartom.”

Hogyan tudja elérni egy nő véleményed szerint, hogy felejthetetlen legyen egy férfi számára?

Véleményem szerint a tökéletes megoldóképlet az, amikor az egyenlőségjel előtt a kislányos báj áll, utána pedig a szenvedélyes, féktelen szerető. Azok a nők, akik ezt tudatosan használják, minden férfit ledöntenek a lábukról. Férfiként szeretjük, ha egy nő bájos, gyengéd, törékeny és egyszerre izgalmas, titokzatos és szenvedélyes. A függetlenség, eszesség, humorosság és háziasság könnyen feleségjelöltet csinálhat abból, aki ezt mind birtokolja.

Mire mondod azt, hogy wow?

Arra, amikor megáll a levegő és minden szempár odaszegeződik. Olyan személyre illik ez a leírás, akinek az önbizalma magas és lelkileg kiegyensúlyozott. Vibrál körülötte a levegő. Nem is olyan rég egy fodrász show-n vettem részt, ahol számos modellel dolgoztak a színpadon. Legtöbbjük amatőr volt, megkockáztatom, hogy először voltak ilyen helyzetben. Volt köztük egy teltkarcsú lány, akiről nem lehetett levenni a szemet, pedig nem neki volt a legszebb teste és legcsábosabb arca. Mégis ő volt az est Királynője, a maximális önbizalmával.

Ha egy tanácsot kellene mondani, hogy hogyan legyen valaki vonzóbb, mi lenne az első lépés?

Az, hogy a külsőségbe fektetett energiából nagy hányadot csoportosítson át abba, hogy stabilizálja és megismerje önmagát. Először lelkileg kell rendbe tenni magunkat, mert az igazi sugárzás belülről fakad. Sokan az alapján élik az életüket, hogy mások véleményére hallgatnak. Ez az, amit el kell felejteni.

Nap, mint nap próbálom ezt a szellemiséget átadni vendégeimnek. Fontos, hogy milyennek látod magad és mindig magad add! A természetességet semmi sem übereli, szeresd a tested!

Vonzerőnél számít-e a haj?

A haj a nőiesség jelképe volt évszázadokon, évezredeken keresztül. A hosszú haj az erő, a szépség, a vagyon és a hatalom jelképe volt.

Amikor találkozunk valakivel, akkor az arcát és haját pillantjuk meg először. Beindulnak az első érzések az adott személlyel kapcsolatosan. Ezért nem mindegy milyen hajat viselünk. Sok vendégem jelezte, hogy mikor készítünk egy új színt és formát, akkor milyen sokan észreveszik és megdicsérik. Az önbizalom ilyenkor az egekbe száll. A haj az egyik kifejező eszközünk, merjünk élni vele.

Mennyit számít egy jó frizura és szín?

Képzeld el a szituációt, amikor belép az üzletbe a „szürke kis egér” és pár óra leforgása alatt átalakul, és úgy megy ki az üzletből, mintha teljesen kicserélték volna. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy számos ilyen vendégnek alakíthattam át, változtattam meg a teljes megjelenését. Néhány esetben megváltoztattam az életét. Viszont nem csak ilyen extrém esetek vannak. A leghétköznapibb, amikor a hosszú, állandóan összefogott, összegumizott haját levágjuk egy rövid vagy félhosszú, pl. long bob fazonra és a viselőjének új dimenziók nyílnak meg.

A trendeket kövessük, vagy legyen egy haj, ami a mienk?

A trendeket követheti a vendég is, de alapvetően ez a szakemberek dolga. Döntések előtt kérjünk tanácsot.

Bízzunk a szakemberekben, akik fel tudják mérni, hogy melyik személyiség csoportba tartozunk, és ahhoz mérten ajánlanak nekünk frizurát. Merjünk megújulni, kísérletezni. Éljünk meg új dolgokat. Ez generálja, ez adja a személyiségfejlődést is.

Korral ez változik?

Ahogy a világ és az emberek is változnak, és ahogy új dolgok, új technikák alakulnak, ki merem jelenteni, hogy igen.

Gondoljunk bele, hogy az előző négy-öt évtizedben az idősebb vendégek egy lehetőséget láttak. Berakás és dauer megtámogatva tupírral és lakkal. Rengeteg lakkal. Manapság ez a korosztály is másképp kezd gondolkodni. Van, aki olyan nyitottsággal és bizalommal ül be, hogy a konszolidáltabb fazontól az extrém, asszimetrikus, plasztikus fazonokig el lehet jutni. Nekem speciel a legidősebb vendégem viseli az egyik legvagányabb frizurát.

Melyik hajszín és frizura trendi?

Az, amelyik eggyé válik a viselőjével. Vannak olyan színek és formák, amik soha nem mennek ki a divatból. A nem ebbe a csoportba tartozók, pedig folyamatosan változnak. Mindig megújulnak, de időnként visszakacsintanak és valami mást hoznak létre, de hasonlót is egyben.

2017-ben ismét közkedveltek voltak a színátmenetes festések (balayage, ombre), az ezüstös, metálos színek és pasztell árnyalatok. A hajakra texturáltság volt jellemző, illetve a különféle fonások is hódítottak. Long bob fazonra váltottak a legtöbben.

Hogyan tanulható meg a saját stílus? Van olyan weboldal, ahol ehhez tanácsokat találhatunk?

Az a frizura lesz a megoldás, amivel eggyé tudunk válni, és amelyik leginkább passzol az egyéniségünkhöz. Azt tanácsolom, hogy ilyenkor merjünk segítséget kérni és beszéljünk a fodrásszal. Mondjuk el, mire van szükségünk, mit csinálunk a hétköznapi életben, mik a szokásaink, milyen ruhákat és színeket hordunk. Én ilyenkor mindig szeretek beszélgetni a vendéggel. Találkozás után pár mondatból hozzávetőlegesen meg lehet állapítani, hogy ki milyen személyiség és ettől a ponttól kezdve már az a feladat, hogy a legmegfelelőbbet alkossuk meg. Figyelembe kell venni a haj minőségét és milyenségét, a bőrszínt, a szemszínt, a stílust.

Milyen arcformához milyen illik?

Azok, akik ovális arcformával rendelkeznek, a legszerencsésebbek. A homlok és az áll egy síkban van. Nekik minden jól fog állni. Azonban nem mindenki születik így. Minden más arcformát az oválishoz kell közelíteni. A fodrász feladata az, hogy a frizurát ennek értelmében készítse el.

A kerek arc rövid és ugyanolyan magas, mint széles. Indokolt az arc nyújtása ilyenkor. Egy félhosszú, hosszú haj tökéletes megoldás lehet. Előnyös még egy hosszú oldalfrufru.

Hosszúkás arcformára jellemző a magas homlok, keskeny áll. Szélesítenünk, rövidítenünk kell ebben az esetben. Javasolt a frufru, textúra és hullám az arc oldalán illetve a félhosszú frizura.

A háromszög vagy szív arcnál széles a homlok és keskeny az áll. Cél az utóbb említett rész szélesítése volumennel, például laza hullámmal. Longbob frizura vagy frufru ideális továbbá.

Végül a szögletes arc esetében a homlok és áll vonalában ugyanolyan széles. Markánsak a vonások, ezért a lágyítás a kulcs. Javaslom az asszimetrikus vagy egy lépcsőzetes fazon kialakítását.

A Beautyrobic Home Pro előfizetéssel olyan speciális, nőkre szabott komplex programokhoz férsz hozzá, amelyek a nőiességedet, önbizalmadat és a vonzerődet egyaránt fejlesztik, mert a LORA rendszer mind az 5 szintjére fantasztikusan hatnak!

Beautyrobic Home Pro

havi előfizetés

WOW1000

1.000 Ft értékű kuponkód

Írd be a kuponkódot a megrendelésednél és 1.000 Ft kedvezményt kapsz!

Beautyrobic Home Pro

féléves előfizetés

WOW2000

2.000 Ft értékű kuponkód

Írd be a kuponkódot a megrendelésednél és 2.000 Ft kedvezményt kapsz!

Beautyrobic Home Pro

egy éves előfizetés

WOW5000

5.000 Ft értékű kuponkód

Írd be a kuponkódot a megrendelésednél és 5.000 Ft kedvezményt kapsz!

0
    0
    Kosár
    A kosarad üres! :( Vissza a webshopba