Eddig azt kérdezted magadtól, hogy mit szeretnél elérni az életben? Lehet, hogy a kérdés volt a rossz…

Olvastam egy iszonyatosan jó cikket, ami nagyon megmaradt és engem nagyon inspirált, ezért most szeretném ezt a gondolatot megosztani Veled!

Mindenki boldog, gazdag, népszerű, csinos, okos és szerelmes akar lenni az életben.

Ha megkérdezel valakit, hogy mit szeretne, akkor tuti , hogy így vagy úgy, de ezek közül fog egyet vagy többet, vagy akár az összeset mondani.  Ez teljesen érthető is. Ki ne akarna szép, csinos, okos, gazdag és boldog lenni?


De azt már nem akarják észrevenni az emberek, hogy mindennek ára van és ezt az árat bizony meg kell fizetni, ha tetszik, ha nem. Ha csinos akarsz lenni, akkor el kell menned edzeni, időt kell rá szakítanod, vagy munka előtt hajnalban, vagy munka után, amikor már pihenhetnél, vagy gyerek mellett, amikor úgy érzed nagyon fáradt vagy és ledőlnél. Emellett oda kell figyelned az étkezésre, nem eheted mindig azt, amit megkívántál, a családi ebédnél, a cukrászdában, egy jó étteremben lemondásokat kell hoznod.

Karriert, vezető beosztást, sok fizetést akarsz? De akarsz e valóban túlórázni? Rengeteget tanulni, a hétvégéiden továbbképzésekre járni, dolgozni, esténként még az íróasztal előtt ülni, szabadidődben a géped felett pötyögni? 

Népszerű akarsz lenni, akár egy ismert előadó? De vajon szeretnéd hallani a rengeteg visszautasítást? Elbírod viselni a kiszámíthatatlanságot, a pénztelenséget, az ingyen munkát addig, amíg nem fedeznek fel? Ami lehet, hogy 10 év múlva lesz, de egyáltalán nem is garantált, hogy egyáltalán eljön valaha
.
Vállalkozó akarsz lenni? Ok, de akarsz e kockázatot az életedben? Akarod a fizetésed olyan dologra költeni,ami vagy bejön, vagy nem? Akarsz munka mellett, szabadidődben olyannal foglalkozni, ami nem, hogy nem hozza, de viszi a pénzt? Akarsz plusz munkát, a sajátodon kívül? Akarsz hétvégeken és este tárgyalni potenciális ügyfelekkel?

Tehát, a cikk arra világított rá teljesen jogosan, hogy ne azt a kérdést tegyük fel, hogy mit akarunk, hanem azt, hogy mit vagyunk hajlandóak elviselni? Ugyanis az élet így működik. Előbb fizeted meg az árát és csak utána aratod le a gyümölcsöt.  Jó testet akarsz? Szuper. Ki nem akar? De hogy bírod az odavezető utat? Vannak, akik bírják azt a fajta „szenvedést”, hogy minden reggel felkelnek 2 órával korábban azért, hogy elmenjenek Beautyrobicozni, vagy délután a szabadidejükben pihenés helyett hozzánk jönnek, vagy egyéb alakformáló órára, hogy az étkezésnél tudatosak és sokszor plusz időt szánnak arra, hogy azt főzzék, ami nekik megfelelő. Sőt rengetegen kicsi baba mellett is képesek erre. Akik ezekre hajlandóak, ők azok az emberek, akik valóban jó testűek és csinosak.

Jól menő karriert vagy vállalkozást akarsz? De mennyire bírod a kemény munkát, a munkaidő utáni túlórát, a hétvégi és éjszakai túlórát, az extra kurzusokat, amiket akkor teszel, amikor már rég felálltál az iskolapadból? A rengeteg pénzt, amit te adsz ki, anélkül, hogy bárki garantálná neked a megtérülést.


Ne az eredményt akard! Az oda vezető utat kell elviselned, sőt akár élvezned is. Az út az, ami hosszú, és ami elvezet az eredményhez. Ha utálod az utat és képtelen vagy elviselni, akkor bizony ne akard az eredményét sem.

A legfontosabb dolog az önismeretben mindig az, hogy ne csapjuk be magunkat. Azaz őszintén nézzünk szembe saját magunkkal, erősségeinkkel és gyengeségeinkkel. Valóban akarom annyira azt a valamit, hogy az árát is képes vagyok megfizetni?

A legtöbb ma ismert színész sokszor éhezett, teljesen bizonytalan volt még a megélhetése is, és rengeteg visszautasítást élt át? Vajon ezt te is akarnád? Mert az ugye nem kérdés, hogy hollywoodi csillag szívesen lenne a legtöbb ember.

Mindennek ára van. Így működik az élet! Az árat kell megfizetned, ha eredményt akarsz

De tudjátok mi a legérdekesebb? Mindenképp fizetni fogsz, csak az a kérdés, hogy te döntöd el, hogy mit, vagy az élet megfizetteti veled. Elmondom, mire gondolok. Tanulsz keményen, túlórázol, rászánod a szabadidőd, előbb utóbb sikeres leszel. De ez rengeteg lemondással és éjszakázással járt. Ha nem teszed ezt meg, azzal fizetsz, hogy egy olyan munkahelyen kell dolgozz, ami nem a szívügyed vagy kiszolgáltatott leszel másnak, aki eltart téged.

Nem akarsz felkelni és edzeni, vagy odafigyelni az étkezésre?  Annak az az ára, hogy nem biztos, hogy azt és olyan ruhát tudsz felvenni, amit szeretnél. Nem biztos, hogy a tükörbe nézve elégedettség fog el. Látod, mindennek ára van, amit az élet megfizettet velünk.

És még két gondolat, ami eszembe jutott…
Sokszor hallom ilyenkor, hogy de mi van a lottónyertesekkel és azokkal az emberekkel, akiknek az ölébe hullott a pénz, mondjuk örökség miatt. Hidd el, nekik is meg kell fizetni az árat. A legtöbb lottónyertes pár éven belül elveszíti a pénzét vagy akár még lejjebb süllyed. Ez azért van, mert nem tanulta meg, hogy kezelje a pénzt. Azok, akiknél megmarad a vagyon, azok megtanulták, akár utólag. Így van ez az örökölt vagyonnal is. Ha léhűtő az ember és nem tudja, hogyan kezelje, bármekkora vagyont könnyedén el tud szórni.


A másik gondolatom pedig az, hogy válassz magadnak olyan karriert, ami boldoggá tesz és a siker és a pénz követni fog. Látod, itt van az oka, hogy ez miért lesz így. Mert, ha olyat választasz, akkor élvezed az utat és biztosan végig fogod csinálni.  

Szóval kicsit fogalmazd át a kérdéseidet és ne azt tedd fel, hogy mit szeretnél elérni, hanem, hogy mi az az út, amit szeretnél végigélni az életedben.

Szeretettel:

Békési Brigitta
A Beautyrobic edzésmódszer megalkotója és a mára best-seller WOW HATÁS könyv szerzője 

0
    0
    Kosár
    A kosarad üres! :( Vissza a webshopba