“Kedves Brigi!
Egy ideje már játszom a gondolattal, hogy írok neked; ehhez a végső lökést a tegnapi beautyrobic basics workshop adta meg. Először is szeretném megköszönni a wokshop lehetőségét. Most voltam először a központban és most voltam először Annamari óráján. Annamari fantasztikus oktató, elképesztő részletességgel, alapossággal és figyelemmel tartotta a foglalkozást; minden apró mozdulatra, rezdülésre kitértünk, mindent elmagyarázott, megmutatott. Személy szerint nekem nagyon sokat segített ez az óra, sikerült a mozdulatok miértjét és folyamatát megismerni és ennek a tudásnak/ismeretnek a birtokában a hibákat is felismerem és tudom korrigálni a mozdulatokat.
Másodsorban, bár ez nem fontossági sorrend, szeretném megköszönni neked – sok mindenkihez hasonlóan – magát a beautyrobicot.
Egy éve járok beauty-ra, tavaly augusztusban kezdtem. Egy furcsa véletlennek köszönhetően találtam rá a beauty-ra, s ma már tudom, nem is volt ez annyira véletlen. Amikor a honlapot olvastam, néztem a videókat, tudtam, hogy ez az én mozgásformám, ez valóban én leszek, én vagyok. A Dollhouse Budába járok órákra, mivel ez a stúdió van közel a munkahelyemhez. Az első óra mindent eldöntött.
Annak idején egy nehéz időszakban voltam, mély gödörben, összetörten. Olyan élethelyzet volt, amiből nem láttam, merre vezet a kiút, kilátastalannak, tehetetlennek éreztem magam. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a kislányomat, aki idén nyáron négy éves, egyedül nevelem egy éves kora óta, Édesanyám segítségével.
Alapvetően egy fix mozgásformát kerestem, amit heti rendszerességgel be tudok illeszteni a mindennapok mókuskerekébe. Ennél azonban sokkal többet kaptam. A beautyrobic-tól, az oktatóktól és végső soron tőled. Változó, hogy kihez járok; mikor, hová tudok bejelentkezni. Általában Nagy Kata, Bábinszki Ági és Tímár Kriszta óráira jutok el. A sok pozitívum mellett szeretném kiemelni, hogy maga a beauty mellett az oktatók is (akikkel eddig találkoztam) egytől-egyig különlegesek, szakmailag maximálisan felkészültek, fantasztikusan bánnak az emberekkel, kedvesek, pozitív, életigenlő kisugárzásúak, kivétel nélkül. Van valami plusz bennük, bennetek, amivel eddig máshol nem találkoztam.
Egy kicsit megszakítva a gondolatmenetet, hogy magamról is írjak egy kicsit. Végzett aerobik szakedző vagyok, 2006-ban végeztem a Fitness Akadémián. 3 évig dolgoztam edzőként, amit olyan vargabetű követett az életemben, hogy eltávolodtam az edzősködéstől, az aerobiktól. Talán most, a beauty-val lesz újra szorosabb ez a kapcsolat. Jelenleg agrár- és vidékfejlesztési szakjogászként, illetve agrármérnökként dolgozom.
Ez alatt az egy év alatt fokozatosan érlelődött meg bennem a gondolat, hogy szeretném elvégezni a beautyrobic oktatói képzést, s bizony érzem a vágyat a beautycore és a beautysense oktatói tanfolyamok elvégzésére is. Mivel most, a szeptemberi képzésre nem tudok elmenni, úgy éreztem kell valami mélyebb tudás az eddigiekhez képest és így jelentkeztem a beautyrobic basics workshop-ra.
Folytatva a gondolatot, mindegyik oktatótól sokat kaptam, már csak a kisugárzásukkal is. Nagy Kata az, aki talán a legnagyobb hatással van rám. A szakmai tudása, felkészültsége, egyben lazasága lenyűgöző. A kisugárzása, kedvessége, finomsága, nőiessége bámulatos. Amikor először voltam az óráján, azt éreztem, hogy ilyen egy nő, ilyen szeretnék lenni. S ezek az apró mozzanatok, az órák, a finom megerősítések és visszajelzések, a tükörképem az órán; az, hogy mertem szép lassan magamra nézni, s mertem nézni és látni magam, segítettek abban, hogy meginduljon a változás az életemben. Pontosabban erőt adtak ahhoz, hogy változzak, s gyökerestől mindent megváltoztassak. A mozgásnál sokkal többet adott, s ad a mai napig is minden egyes óra. Ad testtudatot, jobban ismerem a testem, ezáltal magamat. Segít elfogadni magam, apránként nő az önbizalmam, megtanulom szeretni magam. S bármilyen nehéz is, az órákon a tükörben nézem magam és nem a mások által támasztott elvárásokkal törődöm, nem azzal, hogy vajon mások mit gondolnak, hanem az érzéseimmel, az elfogadással és az építkezéssel.
Ebben segít a beauty, ezen az úton indított el, amire talán mondhatom, hogy több, mint a mozgás, nem lebecsülve annak fontosságát sem.
Nagyon hosszú lenne mindent elmondani, s talán nem is kell így ismeretlenül. Azt még nem tudom, illetve nem látom, hogy milyen formában, hogyan tudom majd a beauty-t hosszú távon beilleszteni az életembe, de hiszem és remélem, hogy sikerülni fog. Szeretném én is átadni/továbbadni mindazt, amit eddig kaptam, s amit majd szakmailag is tovább tudok mélyíteni a későbbi továbbképzéseken.
Még egyszer köszönöm és remélem találkozunk majd személyesen az oktatói képzéseken is.
Szeretettel,
Bessenyei Krisztina”

0
    0
    Kosár
    A kosarad üres! :( Vissza a webshopba