Az én sztorim nagyjából 6 évvel ezelőtt kezdődött. Az egyetem és a munka mellett nem mozogtam semmit, rengeteget ettem, és egész nap csak nassoltam. Volt olyan nap, amikor már délelőtt megettem egy tábla csokit, és vacsorára még az egész pizza mellett egy zacskó chips is elfogyott. Pótcselekvés volt az evés, és mivel nem mozogtam, ezért meg is lett a böjtje: 75 kg-ra és 42-es ruhaméretre híztam.
Nagyon sokáig nem éreztem magam kövérnek, fokozatosan könnyű volt elfogadni és szemet hunyni afelett, hogy már több mint 20 kilót híztam. Nem éreztem magam csúnyának vagy nagydarabnak. Szerettem az akkori külsőmet is, mert magabiztosan tudtam benne élni, de mégsem tudtam teljesen felszabadult lenni.

Azonban nemcsak a külsőm miatt döntöttem úgy, hogy változtatnom kell az életemen. Ráeszméltem arra, hogy 24 éves vagyok, 75 kg, és nehezemre esik minden. Nehéz felmenni egy dombon, nehéz lépcsőzni, és a testem is nehéz. Nem volt bennem semmi energia, és elkezdtem elégedetlen lenni magammal, mert ennyi idősen még nem tarthattam itt. Nem tűztem ki magamnak célt, ami nagyon megnehezítette a fogyókúrázás elkezdését. Gyors eredményre vágytam, ahogy mindenki, ezért mindenféle 1-2 hetes sanyargató diétát kipróbáltam. A hatásuk egy hétig sem tartott. Amit lefogytam 2 hét alatt, azt visszaszedtem egy héten belül.

Tudtam, hogy kell valamilyen cél, mert anélkül nem fog menni a fogyás. Az én célom nem kilókban volt mérhető –persze volt egy ábrándom, hogy ugyanúgy szeretnék kinézni, mint a középiskolai ballagásom, de sosem gondoltam, hogy ez elérhető lenne, hiszen ahhoz rengeteget kellett volna fogynom. Úgy döntöttem tehát, hogy változtatok az életemen, és nem a kilókat helyezem az előtérbe, hanem azt, hogy jól érezzem magam a bőrömben. Lépésről lépésre haladok majd, és olyan szokásokat veszek fel, amiket képes vagyok hosszútávon is az életem részévé tenni.

Így kezdtem el diétázni: kevesebb szénhidrát, kevesebb nasi, rendszeres étkezés és rengeteg víz mellé. Mindent ettem, de fokozatosan kevesebbet, és ügyeltem rá, hogy mindig ugyanakkor egyek. Az eredmény nem maradt el: 2-3 hónap alatt leadtam 6 kilót, és végre hosszabb távon 70 kg alatt tudtam maradni. Ez önmagában is nagy eredmény volt számomra, de még mindig nem éreztem jól magam. Elkezdtem otthon mozogni, és folytattam a diétát. Minden nap csak 20 percet tornáztam otthon, elmenni sehova nem szerettem volna, mert még mindig lomha voltam.

A mozgás beindított egy lassú fogyást, és a következő fél évben még 6 kg-ot fogytam. 62 kg voltam, vagyis egy év alatt 12-13 kg-ot adtam le.
Ezután nem mozdult hónapokig a mérleg nyelve, viszont lényegesen energikusabbá váltam, és jobb kedvem volt. És végre eljutottam odáig, hogy el merjek menni egy stúdióba, ahol rátaláltam a Beautyrobicra, ami rendszeres mozgást, vidámságot, új barátokat és felszabadultságot hozott az életembe.

Mindez 2 évvel ezelőtt történt, és tisztán emlékszem, hogy az első órán úgy kifáradtam, hogy 1 hónapig a Beautyrobic közelébe sem mertem menni. De annyira jó volt az óra, és annyira hatásos, hogy nem tudtam sokáig távolmaradni, és azóta is tart ez a szenvedélyem.

Az első 8 hónapban heti egy óráról szép lassan heti kettőre emeltem a Beautyrobic edzéseim számát. Az intenzív mozgásnak, az olajnak és a melegnek köszönhetően 10 kg-ot fogytam ez idő alatt, és egyre jobban megszerettem ezt a különleges mozgásformát. A testem érezhetően feszesebb lett, megszabadultam a felesleges bőrrétegtől, ami a korábbi fogyás után rajtam maradt, és a Beautyrobic olajnak köszönhetően eltűnt a narancsbőr is a combomról. A rendszeres mozgás újra energikussá tett, és úgy éreztem, végre elértem azt a célt, ami éveken keresztül a szemem előtt lebegett.

A Beautyrobic nem csak a külsőmet változtatta meg, hanem folyamatosan pozitív energiával töltött fel, amitől magabiztosabb, bátrabb és csajosabb lettem. A kényelmes farmerek mellé beköltöztek a szoknyák és a magas sarkúk a ruhásszekrényembe, és egyre több bókot zsebelhettem be a környezetemben élőktől.

És mi a teendő, ha az ember eléri a célját? Hát új célt tűz ki maga elé! Az enyém az lett, hogy minél tökéletesebben elsajátítsam a Beautyrobic izolációs, táncos és erősítő mozdulatait, és edzőim pozitív példáit kövessem: nőiesség, könnyedség, kitartás és erő. Hetente 3-4 alkalommal jártam ezután Beautyrobicra, rövid idő után már 3 percig is bírtam tartani az alkartámaszt, ami hihetetlen sikerélmény volt számomra. Ezzel párhuzamosan belecsöppentem egy iszonyatosan összetartó, jó kedélyű társaságba. Együtt edzettünk szinte minden nap, Beautyrobic táborba mentünk, és egyre több fantasztikus nővel ismerkedtem meg, akik mind kicsattantak a boldogságtól ennek mozgásformának és életmódnak köszönhetően.

Ismét eltelt egy év. A mérleg nyelve 50 kg-nál és 34-es ruhaméretnél állt meg. A lassú és kitartó munka meghozta a gyümölcsét: 25 kg-ot és 4 ruhaméretet diétáztam, táncoltam, guggoltam és plankeltem le a testemről. A heti 3-4 Beautyrobic óra eredményeként az izmaim tónusossá váltak: a karom és hátam szép szálkás lett, a hasamon finoman rajzolódnak a kockák, a derekam vékonyabb, mint 18 éves koromban volt, a fenekem és a combom pedig szép formássá vált, amit nem kell takargatni fürdőruhában sem.

 

Edzőim kitartását és energiáját látva pedig úgy döntöttem, hogy én is Beautyrobic oktató szeretnék lenni. Nehéz feladat volt számomra, mert nem szerettem kiállni mások elé, és kifejezetten zavart, ha mindenki engem nézett. Viszont mindig mondogattam magamban, amit Te is mondani szoktál, Brigi: ki kell lépni a komfortzónánkból, ha el akarjuk érni, amit szeretnénk. A te segítségednek, és Marietta, Melinda, Annamari, Anett és Dóri biztatásának hála mindent megtettem azért, hogy letegyem a Beautyrobic oktatói vizsgát, és büszkék legyetek rám.

Bízom benne, hogy azok vagytok, és az óráim alatt olyan jó példával állok majd a vendégek előtt, mint ti előttem.

0
    0
    Kosár
    A kosarad üres! :( Vissza a webshopba