Ez a poszt már olyan régóta kikívánkozik belőlem, mert egyre többször látom, hogy egyre agresszívabban kommunikálnak a nőkkel a testedzés és az egészséges életmód hírvivői, akik persze javarészt férfiak és természetes, hogy ezt a „harcos” férfias kommunikációt űzik. Az „emeld fel a lusta segged”, még talán a legfinomabb kifejezés, amit látok mostanában… Én nő vagyok, ezért nem is tudnék úgy kommunikálni, illetve ha megtenném is, mert mondjuk azt gondolnám, hogy de jó ez egy jó marketing fogás, az akkor is olyan távol állna tőlem és a személyiségemtől, hogy nem vagyok rá hajlandó. Persze, aki alapból ilyen, attól az ember nem érzi idegennek ezt a kommunikációt!
Viszont van egy fontos dolog, amiről rendre mindig elfelejtkeznek, és nem beszélnek, hogyan is tudnának, hiszen férfiak, nem nők, ezért nem tudják, hogy milyen egy női test úgy igazán belülről, amikor benne élsz. Arról beszélnek, hogy nézz ki jól, guggolj, emeld a súlyokat, meg legyél kemény és eddz úgy, mint egy harcos, és persze fitneszmodellek fényképével csatolják az ilyen posztokat. De könyörgöm egy nő nem „mellből”, hasból meg „seggből” áll. Tudtátok, hogy a túlzott súlyemelés méhsüllyedést okozhat és az intimtrénerek többsége nem is támogatja a rendkívül nagy súlyokkal emelést? Tudtátok, hogy rengeteg fitneszmodell nem menstruál, mert az általa követett „egészséges étrend” teljesen felborítja a hormonháztartását? Mindig csak azt olvasom, hogy minél nagyobb súlyokkal eddz, mert nem lesz akkora izmod, mint egy férfinak, amiben igazuk van, mert tényleg nem lesz, akkor sem, de azt már nem említik, hogy ha CSAK súlyzós edzésed van, akkor a medence körüli izmokat nem mozgatja át az illető nő, amit izolációval remekül át tudna, és ami tényleg fontos a nőknél.(ezt egy hozzánk járó doktornőtől hallottam, aki szó szerint azt mondta, hogy na végre egy edzés, ami ezzel is törődik) A legtöbb edző nem beszél arról, hogy azok a nők, akik nem izolálnak és nem figyelnek a kecses tartásra, hanem csak harcosként mozognak, azokból egyszerűen kiölik a kecses járást, és a nőies tartást, ami szerintem rendkívül vonzóvá tesz minden nőt! Arról meg már nem is beszélek, hogy hány „meddőséggel”, rendszertelen menstruációval, PCOS és endometriozisos nővel találkozom, akik nálunk érdekes tünetmentessé válnak az addig évek óta fennálló problémájukkal. És kérlek ne értsetek félre, én nem azt mondom, hogy egyáltalán ne edzenek a nők keményen, mert fontos az izmoknak a megfelelő izomellenállás, fontos az erő, a saját testsúlyos testedzésnek például nagy pártolója vagyok én is, és a „lötyi” edzésekben én sem hiszek, de azt vegyük észre, hogy a nők és a férfiak mások anatómiailag, más a hormonrendszerük, mások lelkileg, azaz más az érzelemviláguk is. Ha csak arra buzdítjuk őket, hogy legyenek harcosak, akkor ne csodálkozzunk, ha otthon is egy harcost kapsz és nem egy „szerethető, gyengéd nőt, aki belőled meg férfit vált ki”! (most férfiaktól idéztem, mert sokszor hallom ezt panaszként)
Tudom, hogy én nagyon elfogult vagyok a Beautyrobic-kal, és azzal, amit mi itt csinálunk, de pontosan azért mert érzem, hogy mit ad. És nem csak én, de mindenki aki eljön és átérzi a hatását, mert tudom, hogy kemény ez a világ, de ha elfelejtünk benne nőként élni, elfelejtünk néha igazán nőnek lenni, az teljesen felborítja az egyensúlyunkat! Nem csak a nőkét, de mivel minden kihat mindenre, ezért a férfiakét is. És tudom, hogy én nem vagyok egy harcos, ezért nem akarok senkit bántani, sem szidni, de arra kérlek titeket, hogy gondolkodjatok el ezen egy picit. Nőként elég magatokba nézni, hogy valóban minden rendben van odabent, férfiként viszont fogadjátok el, hogy az, hogy mi kell igazán egy nőnek, azt nem tudod megmondani csak azzal, hogy milyen kerek feneke és milyen hasa legyen, mert igazán szexinek és nőiesnek lenni ennél sokkal több és szofisztikáltabb dolog, amit mi nők belülről érzünk.
#beautyrobic

0
    0
    Kosár
    A kosarad üres! :( Vissza a webshopba