„A beautyrobic-on sminkcuccal edzetek?”
– hangzott el egyik férfi ismerősöm szájából, amikor megemlítettem neki az új mozgásformámat.

Jót mosolyogtam rajta, teljesen igaza is lenne az elnevezést hallva, de mégsem.
Az egyik barátnőm mesélt a beautyrobic-ról látva formás, izmos alakját és csalt el az első edzésre. Biciklizek, jártam egy ideig spinning-re, aztán alakformáló-, majd zsírégető tornákra – gondoltam valahogy csak lesz, túlélem, ha nem bírom megállok, nem szégyen.

Az időpont még 2015., helyszín Budapest, a kinti hőmérséklet 40 fok, bent még a teremben plusszban 28-32, nem mertem összeadni mennyi a vége 🙂 🙂 Már a gondolattól is lefőttem, hogyan fogom kibírni hőguta, ájulás nélkül.
Körbenézek a teremben: hatalmas tükör, szimpatikus, gyönyörű testű, kedves edző csajszi, fogyni, formálódni vágyó lányok, nők, akik olajjal kenik be „problémás” testrészüket, van aki még a jól ismert folpack-kal be is tekercseli magát a biztosabb hatás reményében. Én maradok csak az olajnál, és beállok, szigorúan a hátsó sorba, óvatosan, figyelő üzemmódba.
Beindul a ritmusos zene, villannak a hasak és kezdünk.
Bemelegítés 8-10 perc- még bírom. Kezdődik a csípőkörzés – kezdek izzadni, innom kell, de még bírom (ránézek az órára a 15. percben járunk…)
Erősítünk, kombináljuk a folyamatos csípő- has mozgást, kézzel – lábbal, szalaggal, jobbra, balra, előre, hátra, nem ugrálunk, mégis már mindenhol szakad rólam a víz, újra iszok és törölközés.
Lelkesít az edző, a többi sorstárs, nézem magam a tükörbe, nem is tudtam hogy van ilyen izomcsoportom is, hogy egyáltalán meg tudom csinálni a gyakorlatot, és megcsinálom igen, csakazértis elégetem az aznap megevett csokit, habos kávét, sőt még a tegnapi adagokat is _)🙂
Még fél óra van az 1 órás edzésből, már folyik a vízállónak írt szempillaspirálom, sőt a hajfestékem is, a pólómból csavarni lehet a vizet, de bírom, sőt élvezem, képes vagyok még mosolyogni is közben, azért iszom még egy kis vizet a nagy hajrá előtt.
Most jön a hasizom. Felülések, statikus erősítő gyakorlatok, nem számolom mennyinél járunk, visz a lendület, a zene, a többiek lelkesedése, hogy együtt küzdünk, izzadunk és nevetünk a tökéletes idomú Marietta kedves megjegyzésein.
Amikor már egyetlen porcikámat sem érzem és a leállás határán vagyok, jön a bűvös szó – lazítás. … Lágy, lassú zene, kinyújtózás, persze ezt is szigorúan szexisen, nem csak úgy hajolunk le a földre. Kibírtam, sőt élveztem, tetszik, akarom legközelebb is :)))🙂

Ma már Debrecenben, több –kisebb kihagyással, de először Annamari, most pedig Ági irányítása/útmutatása mellett tekerjük a csípőt, erősítjük a hasizmot, formáljuk a lábainkat, karjainkat, növeljük az önbizalmunkat, válunk még szexisebbé, sportosabbá, vékonyabbá, ki mivé szeretne….

Hogy mit ad, adott mindez nekem?
Van hogy a hosszú munkanap után inkább lazítanék, mégis elmegyek az órára, mert tudom hogy utána olyan jóleső fáradtság van rajtam, ami hiányozna, ahogy az is jó érzés, hogy ma is tettem valamit az egészségemért, a testemért. Mindig van egy-két jó zene, ami lendületet ad, felpörget, hogy megcsináljam a sokadik guggolást, felülést vagy éppen lelassít, ellazít. Segít elengedni arra az 1 órára a mindennapi stresszt, a fejemben cikázó gondolatokat, közben csak arra figyelek, hogy én vagyok és a Beautyrobic. Nem lennék Nőből ha kihagynám a sorból, hogy persze motivál az is, hogy azok a számomra itt-ott nem tetsző domborulatok csökkenjenek, vagy kisimuljanak és egyszer el is tűnjenek.
Az óráról több lány, nő -talán mondhatom- hogy a barátom is lett, akiket nem ismernék, ha nem járnék és akikkel az edzésen túl is összefutunk néha egy-egy közös programra. Hiányoltak és érdeklődtek, ha nem mentem órára, vagy biztatnak, hogy a zenére figyeljek 🙂🙂 , amikor már letenném a plank-et. Nem lenne jó néhány edzés utáni, az izzadtságtól kevésbé előnyös szelfim, vagy Jane Fondás csíkos alsóneműt megörökítő videóm – ha nem vettem volna részt a farsangi különkiadású edzésen. 🙂🙂

Azalatt az egy óra alatt ME(NŐ)k vagyunk mindannyian a teremben, talán a mindennapi önbizalommal egy kicsit többel, ami nem csak a magunkra kent nagyon jó illatú olaj „bódító” hatásának köszönhető.
Mindezek nem lennének az enyémek és hiányoznának, ha anno, 2015 nyár elején nem mentem volna le abba a bizonyos terembe.

Gyere és próbáld ki TE is, bizonyítsd be velünk, hogy nem csak sminkcuccal lehet GYÖNYÖRŰ, VONZÓ NŐ – nek lenni!”

0
    0
    Kosár
    A kosarad üres! :( Vissza a webshopba